Това, което принуди правителството и мнозинството да критикуват Лукойл“ и да

...
Това, което принуди правителството и мнозинството да критикуват Лукойл“ и да
Коментари Харесай

Румен Христов за Бюджет 2024: Притеснително е колко щедро се раздават средства

Това, което принуди държавното управление и болшинството да критикуват „ Лукойл “ и да се желае да се приключи дерогацията, е, че имаше две благоприятни условия, които да облагодетелстват българските жители. Едната беше 1 лев по-малко на бензиностанциите и втората беше събиране на налози от свръхпечалбата, която образува „ Лукойл “. Нито едното се случи, нито другото. Това съобщи в ефира на Българска национална телевизия водачът на Румен Христов  Румен Христов Румен Христов е български политик, претендент за президент на Съюз на демократичните сили. Христов е роден на 27.12.1955 година в.

Според него по-добре е да се приключи тази дерогация и да сме солидарни със глобите, които постанова Европейски Съюз и да не финансираме режима на Путин.

Ние сме с най-ниската акцизна ставка в Европейски Съюз, с едно от ниските равнища на Данък добавена стойност и като извадим тези два съставния елемент от цената на горивата, виждаме че в 17 други страни цените на горивата са по-ниски от тези в България. Смисълът на дерогацията беше да ни се позволи да купуваме на ниска цена петрол. Цените не са се повишили, само че не се намалиха, разясни Христов.

По думите му се вижда едно огромно очакване или предпочитание да се избута свалянето на дерогацията към интервала, когато Мария Габриел ще поеме кормилото на властта.

„ Ако вероятно има леко повишаване на цената, това да не е при акад. Денков, а да е при Мария Габриел. Заради тези две условия, които коментирахме, и не се случиха, ние по тази причина споделяме час по-скоро, само че въпреки всичко беше направена крачка - от 1 януари стопира износът, а от 1 март стопира и дерогацията “, акцентира водачът на.

По отношение на парите на държавата той съобщи, че постоянно са отстоявали тезата за един закостенял и уравновесен бюджет.

Балансиран бюджет имаме тогава, когато разноските са равни на приходите. В случая нямаме такова нещо - ние имаме 3% недостиг, т. е. харчим повече от това, което чакаме да изкара страната и тук притеснителното е, че доста обилно се раздаваха и се раздават средства. Не че аз съм срещу увеличението на пенсиите или на заплатите на общинските и държавните чиновници, само че въпросът е дали има тази опция, изясни Румен Христов  Румен Христов Румен Христов е български политик, претендент за президент на Съюз на демократичните сили. Христов е роден на 27.12.1955 година в.

„ Има два метода да се финансират тези спомагателни разноски - единият е посредством повишение на налозите - нещо, което изрично няма да подкрепим освен от, само че и от ГЕРБ-, допускам, че и сътрудниците от Движение за права и свободи, а и огромна част от ПП-ДБ, и тогава се отива на разновидността нов дълг “, добави той.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР